Baby’s

In de babygroep worden de kinderen van 0 tot 12 maanden opgevangen en verzorgd door Annemie, Karlien en Belinda.
Bij deze leeftijdsgroep gebeurt alles (eten en slapen) op het ritme van de kinderen. Afhankelijk van het uur van de ochtendfles thuis krijgen de baby’s hun volgende voeding. Dit kan een flesje zijn (al dan niet moedermelk) of groentenpap (vanaf 6 maanden met vlees/vis). ’s Namiddags drinken de kinderen een flesje of eten ze fruitpap.
Tussendoor slapen de kindjes naargelang hun behoefte. We houden rekening met hun eigen slaapgedrag en zorgen voor voldoende rust.

Maatregelen ter preventie van wiegendood worden toegepast volgens de richtlijnen van Kind en Gezin. Er worden geen dekbedjes en geen hoofdbeschermers gebruikt. Een baby wordt om dezelfde reden ook nooit te slapen gelegd in buikligging.

De week, voordat de eigenlijke opvang start, komen baby’s wennen aan het kinderdagverblijf. Dag 1 komen mama en de baby kennis maken met het babygroepje en zijn verzorgsters. Dag 2 en dag 3 komt de baby alleen 2 uurtjes wennen, dag 4 komt het kindje een halve dag naar de kribbe. Voor en na ieder wenmoment is er een overleg met mama/papa.

De ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd door te leren rollen, zitten, spelen en vooral ook door aandacht te hebben voor het welbevinden van de kinderen, waarbij knuffelen en individuele aandacht zeer belangrijk zijn.

AnnemieAnnemie
Karlien
Karlien
IMG_2215Belinda